Ingredientai
- Miltai 2 st. tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Pienas 1 st. 0,5 - tešlai
- Vanduo 1 st. gazuoto mineralinio - tešlai
- Aliejus 1 valg. š. tešlai
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir citrininiam sviestui
- Sviestas 100 g citrininiam sviestui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - sulčių ir 1 arbat. š. - nutarkuotų žievelių - citrininiam sviestui
- Česnakai 1 skiltelės citrininiam sviestui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - citrininiam sviestui
- Krapai 1 valg. š. smulkintų - citrininiam sviestui
- Ikrai 150 g raudonieji
Kaip gaminti
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų. Viską gerai suplakite.
- Pagal skonį įberkite druskos. Maišydama po šaukštą suberkite persijotus miltus (tešla turi būti vidutiniškai skysta). Palikite masę 20 min.
- Saikingai riebalais pašlakstytoje keptuvėje iškepkite lietinius. Padėkite šiltai.
- Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su tarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis.
- Sudėkite trintus česnakus, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos, dar sykį gerai išmaišykite.
- Karštus lietinius sulenkite pusiau.
- Ant kiekvieno dėkite po pusę šaukštelio citrininio sviesto, nedelsdama susukite ritinėlius, susmeikite mediniais konditeriniais pagaliukais.
- Ant kiekvieno lietinio užkrėskite po šaukštą raudonųjų ikrų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita