Ingredientai
- Gražgarstės 40 g sauja
- Avokadai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių
- Obuoliai 1 vnt.
- Kedrinės pinijos 2 valg. š.
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Lašiša 1 vnt. sūdytos griežinėlis
- Sūris 30 g keli „Džiugo“ sūrio gabaliukai
Kaip gaminti
1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, dideliu šaukštu išskobkite minkštimą, supjaustykite kubeliais ir tuoj pat apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų.
2. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Apšlakstykite likusiomis sultimis.
3. Lašišą supjaustykite kvadratėliais ir viename dubenyje sumaišykite su avokadais, obuoliais, sezamais ir riešutėliais. Įmaišykite gražgarsčių lapelius.
4. Salotas porcijomis išdėliokite į žemas plačias stiklines ir gerokai paspauskite. Prieš pat patiekdami kiekvieną porciją išverskite į lėkštę, apibarstykite sūrio drožlėmis, papuoškite gražgarsčių lapeliais. Pomidorų padažą (geriau – savos gamybos) patiekite atskirai.
Patarimas. Prie šių salotų dera ne tik savos gamybos pomidorų padažas, bet ir paprastas šaukšto pirktinio pomidorų padažo ir šaukšto majonezo mišinys.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita