Ingredientai
- Bolivinės balandos (kynva) 40 g
- Duona 5 riekės tinka čiabata ar su raugu kepta šviesi duona
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Pomidorai 4 vnt. gerai prinokę
- Agurkai 2 vnt.
- Raudonasis svogūnas 0,5 vnt. supjaustytas plonais pusžiedžiais
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Mėtos 1 sauja šviežių
- Kalendros 1 sauja šviežių
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Actas 1 arbat. š. raudonojo vyno
- Česnakai 2 skiltelės sutraiškytos
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Duonos riekes švelniai patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir dėkite skrudinti į orkaitę maždaug 10 min. Duona turi tapti visiškai sausa ir trapi. Išėmę ir orkaitės sulaužykite gana stambiais gabaliukais.
2. Kol duona skrunda, nedideliame puode išvirkite perskalautas bolivines balandas – tam užteks 8–9 min. Išvirusias nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite apdžiūti.
3. Pomidorus ir agurkus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir berkite į platų salotų dubenį. Suberkite ir supilkite visus likusius ingredientus, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių ir skanaukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos