Ingredientai
- Bolivinės balandos: 2 st.
- Daržovių sultinys 4 st. natūralus
- Avinžirniai 180 g maža skardinė
- Porai 1 vnt.
- Pomidorai 3 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Česnakai 2 skiltelės
- Parmezano sūris 30 g
- Raudonėliai 1 valg. š. džiovinti
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š. daržovėms kepti
Kaip gaminti
1. Kruopas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodelį uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir dar 10 min. brinkinkite. Česnako skilteles ir porą nuvalykite, pakepinkite aliejuje ir sukrėskite į dubenį.
3. Atskirai apkepkite nuluptas ir išvalytas paprikas, pomidorus – daržoves reikia kepti tiek, kad suminkštėtų ir šiek tiek apskrustų, bet jokiu būdu neištižtų.
4. Išvirusias kruopas lengvai išpurenkite šakute, suberkite į dubenį su daržovėmis. Viską labai gerai išmaišykite, suberkite raudonėlius, nuvarvintus avinžirnius. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite tarkuotą parmezaną. Košę išdėliokite į dubenėlius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita