Ingredientai
- Bolivinės balandos (kynva) 0,5 st. nevirtų
- Konservuoti pomidorai 1,5 st. savo sultyse arba pomidorų pastos
- Pupelės 400 g juodųjų pupelių iš skardinės arba 3/4 stiklinės nevirtų
- Morkos 2 vnt. vidutinės
- Svogūnai 1 vnt.
- Vanduo 2 st. gali reikėti ir daugiau
- Kiaušiniai 4 vnt. po 2 vienai porcijai
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus arba grietinės
- Saldžiosios bulvės 2 vnt. vitutinės, keptos orkaitėje garnyrui
- Druska 2 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite svogūną, kiek stambiau – morkas. Jei naudosite nevirtas pupeles, jas išvirkite.
2. Vidutinio dydžio prikaistuvyje įkaitinkite 1 valg. šaukšt. kokosų ar kito kepimui skirto aliejaus. Pakepinkite svogūnus kartu su morkomis, kol šie taps permatomi. Suberkite bolivinių balandų kruopas ir dar minutėlę pakepinkite. Supilkite smulkintus pomidorus savo sultyse ir vandenį. Įmaišykite džiovintų žolelių ir paprikos. Kaitinkite ant vidutinės/žemos ugnies, kol bolivinės balandos bei morkos bus išvirusios. Įmaišykite juodąsias pupeles (jei iš skardinės, prieš tai nuplaukite) ir dar kelias minutes pakaitinkite. Jei matote, kad gaminimo metu trūksta vandens – įpilkite dar arba supilkite pomidorų likučius. Pasūdykite pagal skonį.
3. Kol troškinys verda, iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iškepkite saldžiąsias bulves, kol šios taps minkštos ir paruduos.
4. Kitame prikaistuvyje užvirkite vandens. Įmuškite kiaušinį į mažą indelį, tuomet atsargiai, bet staigiai supilkite jį į verdantį vandenį. Mentele aplink kiaušinį sukite ratus, kad baltymai per daug neišsisklaidytų. Virkite, kol baltymai taps tvirti, bet trynys liks visiškai skystas – vos kelias minutes.
5. Patiekite bolivinių balandų troškinį negiliuose dubenėliuose su liesa grietine/jogurtu, be lukšto virtais kiaušiniais, avokadu, saldžiosiomis bulvėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai