Ingredientai
- Kynvos (bolivinės balandos) 100 g
- Špinatai 100 g
- Citrinos 1 vnt.
- Čili pipiras 0,5 vnt.
- Kalendros 15 g šviežios
- Petražolės 15 g šviežios
- Saldžiosios bulvės 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. pailga
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,5 arbat. š.
- Avokadai 1 vnt. prinokęs
- Kiviai 2 vnt.
- Ridikėliai 3 vnt.
- Daigai 1 sauja įvairių (nebūtinai)
- Jogurtas 4 valg. š. natūralaus
- Alyvuogių aliejus 4 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (režimas – su vėjeliu).
2. Supjaustykite saldžiąją bulvę ir papriką didesniais gabaliukais, berkite druskos, pipirų ir rūkytos paprikos, apšlakstykite aliejumi ir, viską rankomis tolygiai paskirstę, dėkite į karštą orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kepkite 20–25 minutes, kol bulvės bus minkštos.
3. Į verdantį vandenį (apie 1 litras) berkite bolivines balandas ir virkite ant nedidelės ugnies apie 10–12 minučių. Ragaukite – svarbu, kad viskas nevirstų koše, kruopos turi išlikti traškios.
4. Į smulkintuvą dėkite špinatus, kalendrą, petražoles ir čili. Viską susmulkinkite. Jei neturite smulkintuvo, galite viską smulkiai supjaustyti ir peiliu.
5. Bolivinių balandų kruopas nukoškite ir sumaišykite su špinatais. Smulkia tarka įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite pusės citrinos sultis. Pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, dėkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite.
6. Supjaustykite avokadą, kivius bei ridikėlius ir išdėliokite ant bolivinių balandų. Taip pat dėkite karštas bulves, papriką. Jei turite, užbarstykite daigų ir papildomai kalendros. Valgykite su jogurtu. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos