Ingredientai
- Bolivinių balandų sėklos 1 st.
- Daržovių sultinys 2 st.
- Paprikos 2 vnt. po 1 raudoną ir žalią
- Pomidorai 6 vnt. nedideli
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Fetos sūris 150 g smulkiai tarkuotos
- Raudonėliai 1 valg. š. džiovintų
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų, pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Riešutai 50 g skrudintų žemės
Kaip gaminti
1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodą uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
2. Nukelkite nuo ugnies ir dar 10 min. brinkinkite.
3. Išvirusias sėklas perdėkite į dubenį ir lengvai išpurenkite šakute.
4. Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels, sudėkite griežinėliais pjaustytas cukinijas, per pusę perpjautus pomidorus, kubeliais pjaustytas paprikas.
5. Troškinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, raudonėliais, tada įmaišykite bolivinių balandų sėklų košę, supilkite citrinų sultis, galiausiai įmaišykite tarkuotą fetą ir sausoje keptuvėje skrudintus riešutus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita