Ingredientai
- Bolivinės balandos (kynva) 200 ml
- Vanduo 400 ml (bolivinėms balandoms virti)
- Saulėje džiovinti pomidorai 10 vnt.
- Špinatai 80 g
- Migdolai 1 sauja (supjaustytų ir paskrudintų)
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. (užpilui)
- Citrinos 2 valg. š. (sulčių, užpilui)
- Agavų sirupas 1 valg. š. (tinka ir skystas medus, užpilui)
- Česnakai 2 skiltelės (užpilui)
- Garstyčios 1 arbat. š. (grūdėtų garstyčių, padažui)
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Salotos
- Bolivines balandas sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite 400 ml verdančio vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet nukaiskite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar 5 min.
- Paruoštas bolivines balandas sudėkite į dubenį ar lėkštę ir palikite atvėsti. Į kuo platesnį indą sudėsite – tuo greičiau atvės.
- Atvėsusias bolivines balandas sudėkite į dubenį. Kartu sudėkite stambiai supjaustytus špinatus, smulkiai supjaustytus pomidorus ir pakepintas migdolų plokšteles.
Užpilas
- Į nedidelį stiklainėlį sudėkite aliejų, citrinos sultis, sirupą, susmulkintą česnaką, garstyčias ir prieskonius. Stiklainėlį uždenkite ir stipriai pakratykite – visi produktai tarpusavyje gerai susiplaks ir susijungs.
- Gautą užpilą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Patiekite iš karto.
Pastabos
- Kaip pakepinti migdolus? Parduotuvėje dažniausiai parduodamos neskrudintos migdolų plokštelės. Tad namuose įkaitinkite sausą keptuvę, į ją suberkite migdolus ir vis pamaišant/pakratant keptuvę, migdolus kepinkite porą minučių, kol įgaus gražų rudą atspalvį. Tuomet išdėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
- Pritaikykite savo skoniui: šiam receptui galite rinktis bet kurios rūšies bolivines balandas. Aš naudojau baltą, tačiau puikiai salotose atrodo maišytų spalvų kruopos.
- Jei labai mėgstate saulėje džiovintus pomidorus, galite jų kiekį didinti.
- Vietoj špinatų galite naudoti rukolą, tačiau tuomet salotos įgaus dar aštresnį riešutų skonį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Skanios dienos“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos