Ingredientai
- Kokosų drožlės 1 puodelis nesaldintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Paprikos 1 arbat. š. miltelių
- Ananasai 1 vnt. skardinė konservuoto savo sultyse arba šviežio smulkinto
- Imbieras 1 vnt. 1 - 2 cm tarkuotos šaknies
- Česnakai 2 skiltelės smulkinto
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. sauja mėgstamų krapų, petražolių ir t.t
- Faršas 800 g neriebaus, mėgiamo - geriausiai pačių maltas
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
- Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite. Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
- Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
- Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Keistai paprasta“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita