Ingredientai
- Bandelės 6 vnt. (mėsainiams)
- Jautiena 600 g (brandinta, tinka nugarinė ar mentė)
- Salotos 3 sauja (reikės šešių „Iceberg“ salotos lapų)
- Pomidorai 3 vnt.
- Svogūnai 2 vnt. (mėlynieji)
- Čederio sūris 6 vnt. (lapeliais)
Kaip gaminti
- Sumalkite jautieną ir susiformuokite nedidelius blyno formos maltinukus.
- Maltinukus kepkite ant grotelių ar grilyje iš abiejų pusių po keletą minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip iškepusios mėsos norite.
- Porą minučių paskrudinkite ir burgeriams naudojamas bandeles bei pomidorus ir svogūnus.
- Kai visi ingredientai bus iškepę, formuokite burgerius.
- Ant apatinės bandelės užtepkite barbekiu padažo, tuomet dėkite salotos lapą, maltinuką, sūrį, svogūno, pomidorą ar kitas mėgstamas daržoves ir uždėkite taip pat padažu pateptą viršutinę bandelę.
Recepto autorė: Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių