Ingredientai
- Jautiena 1 kg
- Vynas 1 st. (raudonas)
- Morkos 3 vnt.
- Svogūnai 3 vnt.
- Salierai 3 vnt. (stiebai)
- Sviestas 50 g
- Aliejus 1 valg. š. (kepti)
- Druska 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Pipirai 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Rozmarinai 1 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
- Nuplaukite jautieną ir įdėkite į indą, tinkantį marinavimui. Nuvalykite daržoves, supjaustykite stambiais griežinėliais ir dėkite į dubenį su jautiena.
- Viską užpilkite raudonu vynu, įberkite rozmarinų. Tuomet viską uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis apie 12 val. vėsioje vietoje.
- Praėjus 12 valandų, jautieną išimkite, dėkite ją ant pjaustymo lentelės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Užkaiskite puodą, į jį įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto.
- Sudėkite jautieną ir apkepkite ją ant kaitrios ugnies, kol iš abiejų pusių susidarys rusva plutelė. Taip pat sudėkite iš marinato išimtas daržoves ir troškinkite su jautiena apie 15 min. kol daržovės pradės minkštėti.
- Tuomet viską pasūdykite, supilkite marinatą ir uždengę dangčiu palikite troškintis dar mažiausiai 2 valandoms, virš labai mažos ugnies. Ištroškintą jautieną išimkite iš puodo, padėkite į šiltą vietą, kol pagaminsite padažą.
- Trintuvėje sutrinkite troškintas daržoves su vynu, tuomet viską dar pavirkite, kad padažas sutirštėtų. Pagardinkite druska ir dar kelias minutes pavirkite.
- Jautieną pjaustykite griežinėliais ir patiekite su karštu padažu.