Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g geriausia - padalinta į šešis lakštus
- Varškė 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Braškės 150 g
- Rabarbarai 300 g
- Želatina 5 g
- Vanduo 30 ml
Kaip gaminti
1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje ištirpintą žalatiną ir palikite atvėsti.
2. Keksams kepti skirtų formelių (12vnt.) kraštus padenkite sluoksniu tešlos, o perteklių tiesiog pašalinkite – visas indelio vidus turi būti gražiai padengtas sloksniuota tešla.
3. Varškę, kiaušinį ir likusį cukrų išsukite ir šią masę vienodomis dalimis patalpinkite į formeles.
4. Kepkite tiek, kiek nurodyta sluoksniuotos tešlos instrukcijoje, bet įprastai apie 15 min. 180 °C karštumo orkaitėje.
5. Keksiukams atvėsus, supilkite rabarbarų masę ir kiekvieną keksiuką dekoruokite braške.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita