Ingredientai
- Šampanas 150 arbat. š. sauso
- Cukraus pudra 2 valg. š.
- Citrinos 0,5 vnt. nutarkuotos žievelės ir sulčių
- Grietinėlė 300 ml skirtos plakimui
- Braškės 300 g galite naudoti ir žemuoges ar maišyti abiejų rūšių uogas
Kaip gaminti
1. Dideliame puodelyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos sultis ir žievelę.
2. Į platų dubenį pilkite grietinėlę, mišinį su šampanu ir išplakite iki standumo rankiniu ar elektriniu plaktuvu.
3. Perdėkite plaktą grietinėlę į plačias skaidraus stiklo stiklines ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad atšaltų.
4. Patiekite su susmulkintomis braškėmis ir/ar žemuogėmis ant viršaus.