Ingredientai
- Sviestas 400 g 200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui
- Kiaušiniai 4 vnt. keksiukams
- Cukrus 270 g „Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams
- Pienas 200 ml keksiukams
- Citrinos 1 vnt. 1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui
- Miltai 360 g keksiukams
- Druska 1 žiupsnelis keksiukams
- Braškės 100 g šviežių - pjaustytų - keksiukams
- Miltelinis cukrus 300 g „Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui
- Braškių milteliai:(glaistui) 2 valg. š.
- Sūris 300 g kreminio - glaistui
- Braškių uogienė:(glaistui) 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Ištirpinkite sviestą.
- Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
- Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
- Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
- Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
- Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
- Prieš tiekdami padenkite glaistu.
Glaistas:
- Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
- Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
- Įmaišykite braškių uogienę.
- Keksiukus padenkite glaistu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita