„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 19
Jau įvertinote šį receptą

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu / „DanSukker“ nuotr.
Skaitysiu vėliau

16 didelių arba 24 mažų keksiukų. Nuostabiausių vasaros uogų šventė.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sviestas 400 g 200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui
  • Kiaušiniai 4 vnt. keksiukams
  • Cukrus 270 g „Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams
  • Vanilinis cukrus 2 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams
  • Pienas 200 ml keksiukams
  • Citrinos 1 vnt. 1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui
  • Miltai 360 g keksiukams
  • Druska 1 žiupsnelis keksiukams
  • Braškės 100 g šviežių - pjaustytų - keksiukams
  • Miltelinis cukrus 300 g „Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui
  • Braškių milteliai:(glaistui) 2 valg. š.
  • Sūris 300 g kreminio - glaistui
  • Braškių uogienė:(glaistui) 3 valg. š.

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.