Ingredientai
- Saldi braškių tyrė 400 ml
- Želatina 3 arbat. š.
- Baltasis šokoladas 60 g
- Medus 1 arbat. š. nepilnas šaukštelis
- Kokosų drožlės 60 g 2 mažos pakuotės (po 30 g)- spalvotų kokosų drožlių
Kaip gaminti
1. Mažame kiekyje vandens paruoškite pagal instrukciją želatiną ir atvėsusią sumaišykite su trintų braškių tyre. Masę išmaišykite, supilkite į ledų ruošimo formeles ir šaldytuve sustingdykite.
2. Baltą šokoladą ištirpinkite ant garų, įdėkite medaus, išmaišykite. Man pavyko nusipirkti balto šokolado tik su priedais – skoniui nepakenkė, bet jis blogiau maišosi.
3. Ant pagaliuko sumaukite saldainiukus, apliekite šokoladu ir įstatykite į ant didelės lėkštės padėtą stiklinę - bus kur nuvarvėti masės pertekliui. Netrukus reikia saldainiukus apvolioti kokoso drožlėmis ir padėti į šaldytuvą. Galite apvolioti ir kitokiais trupiniais.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita