Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Cukrus 110 g 60 g tešlai ir 50 g įdarui
- Vanilinis cukrus 16 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 tešlai ir 2 įdarui
- Sviestas 125 g tešlai
- Maskarponės sūris 250 g įdarui
- Kiaušininis likeris (įdarui) 100 ml
- Krakmolas 2 valg. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių įdarui
- Braškės 500 g įdarui
Kaip gaminti
1. Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min.
2. Dešimt dantytų formelių (10 cm skersmens) patepkite riebalais ir pabarstykite cukrumi.
3. Iš ataušusios tešlos iškočiokite pusės centimetro storio lakštą, šiek tiek didesnio nei 10 cm skersmens indeliu išspauskite 10 apskritimų ir jais išklokite formeles.
4. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmaišykite kiaušinius, po to – likerį, krakmolą ir citrinų sultis.
5. Į kiekvieną tešla išklotą formelę įdėkite po šaukštą įdaro ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 25 min.
6. Į ataušusius pyragėlius pridėkite braškių (galima apibarstyti šokolado trupiniais).