Ingredientai
- Braškės 20 vnt.
- Kiviai 4 vnt.
- Jogurtas 200 ml natūralus padažui
- Medus 2 valg. š. skystas padažui
- Mėtos 5 g keli lapeliai padažui
- Čiobreliai 5 g kelios šakelės padažui
Kaip gaminti
1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite.
2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystės, bet nepraras maistinių savybių.
3. Uogas ir kivius sudėkite į indą, užpilkite jogurto padažu ir atsargiai išmaišykite. Valandą laikykite šaltoje vietoje.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita