Ingredientai
- Braškės 500 g
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kefyras 100 ml
- Cukrus 1 st.
- Sviestas 150 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Migdolai 2 valg. š. drožlių
Kaip gaminti
1. Sviestą išlydykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Trynius išplakite su cukrumi, įpilkite lydytą sviestą, suberkite miltus, supilkite kefyrą, sutrupinkite šokoladą ir viską išmaišykite.
3. Braškes supjaustykite į keturias dalis ir padalinkite į dvi porcijas. Vieną porciją sukrėskite į tešlą.
4. Išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Ant pyrago viršaus sudėliokite likusią braškių porciją, apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie 40 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita