Ingredientai
- Braškės 10 vnt. didelės
- Gražgarstės 1 sauja
- Špinatai 1 sauja
- Fetos sūris 200 g arba fetos tipo sūrio
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
- Aliejus 3 valg. š. užpilui
- Balzaminis actas 1 valg. š. užpilui
- Migdolai 1 valg. š. užpilui
- Medus 1 arbat. š. užpilui
- Garstyčios 1 arbat. š. Užpilui
Kaip gaminti
- Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita