Ingredientai
- Salotos 1 vnt. nemaža sviestinės salotos gūžė
- Braškės 1 st.
- Riešutai 1 sauja mėgstami
- Vanduo 1 valg. š.
- Cukrus 3 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. pusė
- Balzaminis padažas: pagal skonį 1 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. žalieji
Kaip gaminti
- Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse.
- Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apšlakstykite apelsinų sultimis ir pagardinkite šviežiai maltais žaliaisiais pipirais.
- Riešutus perrinkite, nuvalykite, labai trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite į sirupą riešutus ir juos apvelkite. Atvėsintus riešutus suberkite ant salotų. Paruoštas salotas apšlakstykite balzaminio kremo padažu (galite rinktis braškių skonio).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita