Ingredientai
- Salotos 200 g įvairios
- Braškės 10 vnt.
- Sūris 6 vnt. nedideli rūkyto sūrio rutuliukai
- Balzaminis padažas: 2 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. pusė - užpilui
- Sojų padažas 2 valg. š. užpilui
- Medus 1 valg. š. užpilui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. užpilui
- Balzaminis actas 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų.
- Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo apšlakstykite salotas ir braškes.
- Rūkytą sūrį sudėkite į kepimo indą, keliose vietose įpjaukite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Truputį atvėsinkite, į įpjovas įpilkite po truputį balzaminio padažo. Atvėsintą sūrį išdėliokite ant paruoštų salotų. Skanu valgyti braškių džemu aptepta skrudintos baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita