Ingredientai
- Gražgarstės 200 g didesnė pakuotė
- Kumpis 300 g mėgstamo vytinto ispaniško arba itališko kumpio juostelių
- Kriaušės 1 vnt. didelė
- Avokadai 2 vnt.
- Braškės 500 g
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Klevų sirupas 1 valg. š. užpilui
- Aliejus 3 valg. š. užpilui
- Sultys 2 valg. š. po šaukštą apelsino ir citrinos sulčių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis.
- Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
- Avokado kubelius, kumpio griežinėlius, braškių puseles ir kriaušių skilteles išdėliokite ant salotų, ant viršaus berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš apelsino ir citrinos sulčių, klevų sirupo, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita