Ingredientai
- Braškės 1500 g
- Cukrus 1500 g
- Citrinų rūgštis 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
- Uogas trumpam pamerkite į šaltą vandnį, švariai nuplaukite, suberkite į sietelį ir palikite apdžiūti.
- Nuo uogų nuskabykite žiedsosčius. Šį darbą labai palengvina specialus nerūdijančio plieno įrankis.
- Paruoštas uogas sudėkite į puodą, kuriame bus verdama uogienė, apibarstykite cukrumi, uždenkite ir palikite vėsioje vietoje visai nakčiai.
- Puodą su uogomis užkaiskite, maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, nugraibydami putas. Kai putos nebesklis į kraštus ir kaupsis tik puodo viduryje, uogienė jau gatava.
- Prieš nukeliant nuo ugnies įberkite citrinų rūgšties, gerai išmaišykite ir supilstykite į paruoštus stiklainius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita