Ingredientai
- Braškės 500 g
- Cukrus 250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
- Citrinos 1 vnt. sultys ir žievelė
- Mėtos 1 sauja šviežių lapelių
Kaip gaminti
1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.
2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes kaitinkite ant lėtos ugnies.
3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Uogienės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita