Ingredientai
- Cukrus 360 g 140 g tešlai ir 220 g įdarui
- Sviestas 300 g 150 g kambario temperatūros tešlai ir 150 g lydyto įdarui
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Miltai 230 g 200 g tešlai ir 30 g įdarui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Vanilės lazdelė 0,5 vnt. įdarui
- Šaldytos uogos 250 g įvairių; įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Įdėti po vieną kiaušinių trynius ir vėl išsukti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro ir per naktį palaikyti suvyniotą maistinėje plevelėje per naktį.
2. Į virtuvinį kombainą įmušti kiaušinius, supilti sviestą, suberti cukrų, miltus ir įdėti iš pusės vanilės ankšties išimtas sėklytes. Visus produktus išmaišyti iki vientisos kreminės masės.
3. Atšalusią tešlą iškočioti 0,5 storio sluoksniu ir ja tolygiai iškloti kepimo formos dugną bei sieneles. Suberti į vidų šaldytas uogas ir užpilti kremu.
4. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinti. Galima apibarstyti cukraus pudra.