Ingredientai
- Briedžiukai 1,5 l
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūstų
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Peletrūnas 1 žiupsnelis džiovintų
- Ryžiai 1 st. rudųjų
- Druska 2 arbat. š.
- Šparagai 2 vnt. ryšeliai žaliųjų
- Citrinos 0,5 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Grybus nuvalykite, sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Vandenį nupilkite ir užpylę nauju vandeniu vėl užvirkite ir virkite 10 minučių. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.
2. Ryžius perskalaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite šaukštelį druskos ir užvirkite. Kaitrą sumažinkite iki mažos ir virkite 15–20 minučių, kol vanduo visiškai susigers į ryžius, o ryžiai bus išvirę.
3. Smidrus nuplaukite po šaltu vandeniu ir nulaužkite sustabarėjusius galus. Puode užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite į juos smidrus. Virkite 1 minutę ir išėmę smidrus nuliekite juos lediniu vandeniu, kad sustotų virimo procesas ir smidrai išliktų skaisčiai žali. Apibarstykite juos grūstais juodaisiais pipirais.
4. Grybus apkepkite svieste. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir peletrūnais.
5. Ryžius tiekite karštus kartu su smidrais ir briedžiukais. Viską apšlakstykite citrinų sultimis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams