Ingredientai
- Miltai 325 g tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Cukrus 40 g tešlai
- Sviestas 75 g šalto, supjaustyto gabalėliais; tešlai
- Kefyras 250 ml tešlai
- Druska 0,25 arbat. š. tešlai
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. perpus tešlai ir braškių pagardui
- Braškės 400 g tinka ir šaldytos; braškių pagardui
- Džemas 3 valg. š. aviečių ar juodųjų serbentų; braškių pagardui
- Krakmolas 1 valg. š. braškių pagardui
Kaip gaminti
Scones pagaminamos taip paprastai, kad net darželinukas laisvai susitvarkytų su šia užduotimi! Vienintelė taisyklė, kurios dera laikytis – tai neperminkyti tešlos. Kuo lipnesnė ji bus, kuo prasčiau sumaišyti ingredientai, tuo puresnės išeis bandelės!
Dažniausiai scones būna apvalios arba trikampės, o jų dydį galite nustatyti patys! Po 20 minučių karštoje orkaitėje visi namai pakvips dieviškais kvapais. Nesuvalgytus scones pravartu užšaldyti, o kai norėsite ir vėl pasilepinti minkšta bandele, palaikykite ją išėmę iš šaldiklio apie 20–30 minučių, tada įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir pašildykite apie 6–10 minučių (priklausomai nuo bandelės didumo).
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada persijokite viską į dubenį. Suberkite cukrų ir sviestą ir lengvai pirštais ištrinkite (nesijaudinkite, jei liks sviesto gabalėlių, jie padarys šiuos kepinius minkštesnius!)
3. Supilkite kefyrą, vanilę ir druską ir rankomis arba šaukštu lengvai išmaišykite, kol tešla sušoks į vieną lipnų rutulį. Tik nepermaišykite!
4. Dėkite tešlą ant pergamentinio popieriaus lakšto ir suploninkite, suformuodami apie 2 cm storio apskritimą. Stikline (arba specialia tešlos pjaustymo formele) išspauskite apskritimus, išstumdydami juos toliau vienas nuo kito, kad nesiliestų kepant. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. arba kol paruduos ir taps traškūs.
5. Kol scones kepa, pasigaminkite braškių pagardą: braškes sudėkite į mažą puodą (didesnes supjaustykite ketvirčiais) ir kaitinkite kelias minutes, kol braškės suminkštės ir atsiras skysčio. Sudėkite džemą, dar pakaitinkite minutę, tada per sietelį įsijokite krakmolą tiesiai į verdančią braškių masę, nuolat maišydami. Pabaigoje supilkite vanilės ekstraktą ir dar minutę kitą pakaitinkite, kol gauskite norimą padažo konsistenciją. Atvėsinkite.
6. Patiekite scones šiltus, su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu ir su braškių pagardu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų