Ingredientai
- Briuseliniai kopūstai 500 g
- Graikiniai riešutai 1 st.
- Kumpis 50 g rūkyto arba vytinto
- Razinos 1 sauja pagal skonį
- Garstyčios 1 valg. š. „Dižono“ galima pakeisti ir paprastomis - užpilui
- Klevų sirupas 2 valg. š. užpilui
- Actas 3 valg. š. obuolių - užpilui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 3,5 - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
- Smulkiai supjaustykite briuselinius kopūstus ir šoninę bei dėkite į dubenį.
- 3–5 min. ant mažos ugnies pakepinkite graikinius riešutus. Į dubenį su kopūstais ir šonine dėkite apkepintus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite.
- Užpilui: kruopščiai (galima su elektriniu maišytuvu) sumaišykite garstyčias, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus. Paruoštą padažą sumaišykite su salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita