Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 500 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 2 vnt.
- Pievagrybiai 10 vnt.
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Mėlynųjų pelėsių sūris 50 g
- Actas 2 valg. š. baltojo vyno
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Briuselinius kopūstus apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kopūstai turi būti vos minkšti.
2. Perdėkite juos į kitą indą ir apšlakstykite 30 ml alyvyuogių aliejumi, sudėkite trintą česnaką. Indą uždenkite ir palikite valandai.
3. Mėlynųjų pelėsių sūrį sutrinkite tarka, pridėkite grietinės, supilkite vyno actą ir likusį alyvuogių aliejų. Viską sumaišykite trintuvu iki vientisos masės, perpilkite gautą padažą į atskirą indą, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
4. Ant iešmelio verkite briuselinius kopūstus, pjaustytus pievagrybius ir svogūnus. Kepkite apie 10–15 min. ir tiekite į stalą su paruoštu padažu.
Skaitykite plačiau: Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita