Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 500 g šviežių arba šaldytų
- Kreminė grybų sriuba: (skardinė) 400 arbat. š.
- Ryžiai 1 st. virtų, birių
- Svogūnai 2 vnt. puodelis smulkiai sukapotų
- Pienas 1 st. 1/4 puodelio lieso
- Parmezano sūris 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai pasidarys skaidrūs, sudėkite brokolinius kopūstus ir maišydami kepinkite kelias minutes.
2. Konservuotą sriubą sumaišykite su pienu ir supilkite į puodą su brokoliniais kopūstais. Suberkite ryžius, gerai sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir 35–40 min. kepkite 160 °C orkaitėje.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita