Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 3 vnt. (1 žiedynas brokolių rabe, 2 žiedynai įprastų brokolių)
- Razinos 1 valg. š. (didelių geltonų)
- Anakardžių riešutai 0,5 st. (kapoti, sūdyti)
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Actas 3 valg. š. (ryžių)
- Česnakai 2 skiltelės (sutrintos)
- Pipirai 1 žiupsnelis (kajeno)
- Sezamo sėklos 2 arbat. š. (kepintos)
Kaip gaminti
-
Gerai nuplaukite brokolius rabe (turi daug pavadinimų: rapini, broccoletti ir pan.) ir virkite garuose, kol šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras spalvos – maždaug 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį. Susmulkinkite.
-
Brokoliniū kopūstų žiedynus atskirkite nuo stiebo ir supjaustykite mažais (2,5–3 cm) gabaliukais. Virkite garuose, kol suminkštės, bet nepraras spalvos, apie 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį.
-
Brokolius rabe ir žiedinio brokolio žiedelius sumaišykite kartu su razinomis ir anakardžių riešutais, sudėkite į didelį dubenį.
-
Atskirame inde sumaišykite aliejus, actą, česnaką ir kajeno pipirus. Gautu padažu pašlakstykite salotas bei pabarstykite jas kepintomis sezamo sėklomis. Salotas patiekite kambario temperatūros arba atvėsintas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos