Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. 2 puodeliai žiedynų
- Svogūnai 2 vnt.
- Daržovių sultinys 4 st. tirpaus
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt. omletui
- Pienas 250 ml lieso - omletui
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto riešuto - omletui
- Druska 1 žiupsnelis omletui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - omletui
Kaip gaminti
1. Paruoškite omletą: kiaušinius suplakite su pienu, pagardinkite muskato riešutu, druska, pipirais. Masę supilkite į specialų kepimo maišelį, užriškite ir 25 min. virkite garuose.
2. Nuo brokolinių kopūstų žiedynų nupjaukite stiebelius ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite.
3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, jame pakepinkite svogūnus ir brokolinių kopūstų stiebelius. Viską sudėkite į užvirusį sultinį ir 5 min. ant nedidelės ugnies virkite. Sudėkite brokolinių kopūstų žiedynus ir dar 5 min. virkite.
4. Omletą supjaustykite kubeliais, išdėliokite į lėkštes ir užpilkite sriuba.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita