Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Sviestas 3 valg. š.
- Svogūnai 0,5 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiovintos saldžiosios raudonosios paprikos dribsnių 3 žiupsnelis
- Parmezano sūris 100 g
- Grietinėlė 200 ml neriebios; jei norite lengvesnio padažo, keiskite vandeniu
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
- Brokolį suskirstykite žiedynais, jei jie labai stambūs, susmulkinkite iki mažų šakelių. Dideliame puode užvirinkite pasūdyto vandenį ir sumeskite brokolių žiedynus – apvirkite juos apie 4 min., o tada nukoškite ir greitai perpilkite labai šaltu vandeniu.
- Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite smulkiai sukapotą svogūną, ant vidutinio karščio pakepinkite svogūną, kol suminkštės, tada įspauskite česnaką, suberkite paprikos dribsnius, berkite žiupsnį druskos ir maltą muskato riešutą, išmaišykite ir supilkite grietinėlę (arba vandenį). Pavirkite 2–3 min.
- Į keptuvę berkite išvirtus ir nukoštus tortellini, brokolius, dalį parmezano sūrio ir gerai išmaišykite, kad viskas pasidengtų padažu. Perdėkite į dubenį, kuriame tieksite ant stalo, ir užbarstykite likusį parmezano sūrį bei gerą žiupsnį maltų juodųjų pipirų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Padažai