Ingredientai
- Miltai 2 st. tašlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 - tešlai, 3 - įdarui
- Sviestas 100 g tešlai
- Sūris 1 sauja kietas tarkuotas - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Brokoliniai kopūstai 1 g įdarui
- Fetos sūris 200 g įdarui
- Paprikos 1 vnt. oranžinė - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Aliejus 1 valg. š. įdarui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Dubenyje trinkite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite sūrį ir druską, įmuškite kiaušinį. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaltai.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai apkepkite smulkintą svogūną, įmaišykite šiaudeliais supjaustytą papriką, dar pakepkite kelias minutes.
3. Brokolį supjaustykite žiedynais ir 5 min. pavirkite pasūdytame vandenyje.
4. Dubenyje išsukite fetą ir kiaušinius, išspauskite česnako skiltelę, įmaišykite keptus svogūnų ir paprikos gabalėlius, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis.
5. Iškočiokite apskritą tešlos lakštą, išklokite juo kepimo formą, dugną subadykite šakute. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 min. Sudėkite apvirtus brokolius, sukrėskite sūrio ir kiaušinių masę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 min. Brokolių pyragą šiek tiek atvėsinkite ir iškart patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita