Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. nemažo
- Morkos 500 g 0,5 l - konservuotų
- Kiaušiniai 7 vnt. 2 - tešlai
- Grietinėlė 250 ml
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. kapotų
- Miltai 500 g 2 valg.š ir trečdalis stiklinės ir 400 g - tešlai
- Varškė 1 vnt. indelis tepamo sūrelio su žalumynais
- Mocarelos sūris 150 g
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sviestas 200 g tešlai
Kaip gaminti
- Miltus persijokite ant stalo, sumaišykite su druska.
- Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sumeskite į miltus ir kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai.
- Į juos įmuškite kiaušinius (juos galite pamaišyti) ir minkykite tešlą. Stenkitės tai padaryti greitai.
- Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir 1,5 val. padėkite į šaldytuvą.
- Brokolius išskirstykite žiedynėliais ir nupjovusi kotelius patroškinkite garuose, kad suminkštėtų.
- Gerai atšaldytą tešlą sutarkuokite stambia trintuve tiesiai į kepimo formą.
- Tvirtai suspauskite drėgnomis rankomis. Ant tešlos tepkite kreminės varškės, dėkite gerai nuvarvintas morkas ir garintus brokolius, užtarkuokite mocarelos.
- Kiaušinius išplakite su grietinėle, miltais, žalumynais, druska ir supilkite ant pyrago.
- Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita