Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Pomidorai 10 vnt. 8–10 vyšniniai
- Kiaušiniai 5 vnt. 4-5
- Sviestas 1 valg. š.
- Sūris 50 g tarkuotas mėgstamas fermentinis
- Majonezas 3 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. džiovintos prieskoninės žolelės pagal skonį
Kaip gaminti
1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite.
2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, apipilkite paruoštu padažu, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus. Kepkite 180 laispnių orkaitėje apie 20 minučių.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita