Ingredientai
- Anakardžių riešutai 75 g „dip’ui“
- Brokoliniai kopūstai 600 g padalytų gabalėliais; „dip’ui“
- Ančiuviai 4 vnt. sūdyti; „dip’ui“
- Kietasis sūris 15 g tarkuoto; „dip’ui“
- Špinatai 40 g jaunų; „dip’ui“
- Alyvuogių aliejus 120 ml po 60 ml „dip’ui“ ir lavašams, bei dar šiek tiek patepimui
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. „dip’ui“
- Citrinos sultys 2 valg. š. „dip’ui“
- Mielės 1 arbat. š. sausų arba 20 g šviežių; lavašams
- Vanduo 125 ml drungno; lavašams
- Cukrus 1 arbat. š. lavašams
- Miltai 320 g lavašams
- Druska 1 arbat. š. smulkios; lavašams
- Čiobreliai 1 sauja šviežių; lavašams
Kaip gaminti
1. Pirmiausia užminkykite lavašų tešlą: mažame dubenėlyje sumaišykite mieles, vandenį ir cukrų ir palikite šiltoje vietoje uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad suputotų. Per tą laiką į didelį dubenį arba virtuvinio kombaino indą persijokite miltus, įberkite druską, sumaišykite ir viduryje padarykite duobelę. Į duobelę supilkite mielių mišinį ir aliejų ir užminkykite elastingą tešlą.
2. Suformuokite iš tešlos rutulį, aptepkite jį aliejumi, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite apie 20 minučių, kad truputį pakiltų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Jei lavašus kepsite grilyje, įkaitinkite iki 200°C, įdėkite konvektorių bei picai kepti skirtą akmenį. Palikite apie 10 minučių, kad akmuo įkaistų.
4. Lavašų tešlą padalykite į 8 dalis. Kiekvieną iškočiokite į ploną pailgą paplotėlį, maždaug 1 mm storio. Uždėkite po kelias šakeles čiobrelių ir kočiodami įspauskite čiobrelio šakeles į lavašus. Kiekvieną patepkite alyvuogių aliejumi ir perkelkite ant kepimo skardų (arba picos akmens grilyje). Kepkite apie 10–12 minučių, arba kol lavašai gražiai pagels ir taps traškūs.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis