Ingredientai
- Faršas 300 g veršienos
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Daržovių sultinys 1 l 1,5 - 2 arba 2 kubeliai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. 0,5 galvutės
- Morkos 1 vnt.
- Bulvės 1 vnt. 1 - 2
- Makaronai 200 g sauja
Kaip gaminti
1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite žiedynais. Į verdančią sriubą sudėkite bulves ir morkas, virkite 10–15 minučių. Tada sudėkite brokolių žiedynus, makaronus, pagardinkite žolelėmis, pipirais, druska ir virkite dar apie 15 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė