Ingredientai
- Kiaušiniai 13 vnt. (3 dideli tešlai, 10 - lukštams)
- Juodasis šokoladas 230 g
- Sviestas 165 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 1 valg. š.
- Cukrus 100 g
- Miltai 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukrų ir vanilę. Kiaušinius muškite po vieną, po kiekvieno gerai išplakdami. Galiausiai suberkite miltus ir atsargiai išsukite tešlą.
- Kiaušiniuose padarykite nedidelę skylutę bei išpūskite iš vidaus kiaušinio turinį. Gerai išplaukite.
- Konditerinio maišelio pagalba pripildykite kiaušinių lukštus iki pusės. Sustatykite į keksiukų kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
- Atvėsinkite. Apverskite kiaušinius, kad nesimatytų dūžio vietos ir patiekite.