Ingredientai
- Bruknės: (gerai prinokusių) 2 kg
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sultys
- Kriaušės 1500 g
- Cukrus 1 kg
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Bruknes švariai perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelias valandas pastovėti.
- Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite kriaušes.
- Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
- Per sietelį perkoštas mirkytas bruknes užberkite cukrumi, sumeskite cinamonų lazdeles, gvazdikėlius ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min.
- Nugraibykite susidariusias putas, suberkite kubeliais pjaustytas kriaušes ir virkite 10 min., kol kriaušės suminkštės.
- Cinamonų lazdeles, gvazdikėlius išgriebkite.
- Džemą išpilstykite į stiklainius ir sandariai užsukite steriliais dangteliais.
- Bruknių džemas skanu su paukštiena, žvėrienos patiekalais, keptu kumpiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Uogienės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita