Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt. didelės
- Bruknės 1 st.
- Sviestas 90 g
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. nutarkuotų žievelių
- Brendis 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Džemas 1 valg. š. mandarinų
Kaip gaminti
1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir uždengusi dangčiu kepinkite keptuvėje svieste, iki suminkštės.
2. Bruknes perrinkite, pertrinkite per sietelį, kartu su mandarinų džemu sukrėskite į kriaušių troškinį, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles, cinamoną, prieskonius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi, supilkite brendį ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 15 min. Tada nukelkite nuo ugnies.
3. Užpilą galima tiekti tiek karštą, tiek šaltą.
Tinka prie paukštienos, jautienos, žvėrienos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita