Ingredientai
- Duona 4 riekės baltos „ciabatta“ tipo
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. apie 200 g svorio
- Avies pieno sūris pecorino romano 100 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Supjaustykite baltąją „ciabatta“ duoną maždaug 1 cm aukščio įstrižomis riekelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą tyro alyvuogių aliejaus ir paskrudinkite kelias minutes vieną pusę, po to apverskite ir paskrudinkite kitą. Vieną pusę lengvai perbraukite česnako skiltele.
- Kitoje keptuvėje pasiruoškite ketvirtį valandos sūdytame vandenyje pavirtus brokolius. Į keptuvę įpilkite šaukštą tyro alyvuogių aliejaus, jame pakaitinkite iki gelsvumo kelias česnako skilteles ir pašalinkite. Į šiltą aliejų įmeskite brokolius. Kai šiek tiek paruduos, sudėkite ant „ciabatta“ riekelių ir ant viršaus patarkuokite kietojo „pecorino romano“ sūrio. Brusketą galima paskaninti grilyje pakepinta kimšta kalakutienos dešrele.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų