Ingredientai
- Duona 1 vnt. kepalėlis itališkos duonos čiabatos
- Pomidorai 15 vnt. vyšninių
- Rozmarinai 5 vnt. šakelės
- Balzaminis actas 2 arbat. š.
- Rikotos sūris 125 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 2 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Supjaustykite čiabatą riekelėmis ir pakepinkite ant grilio (ar sausoje keptuvėje) su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kol švelniai apskrus.
2. Vietoje iešmelio naudokite rozmarino šakeles – ant jų suverkite vyšninius pomidoriukus. Pakepinkite pomidorų vėrinukus ant grilio apie 2–3 minutes, kol šie suminkštės.
3. Užtepkite sūrį ant duonos riekelių ir uždėkite keptus pomidoriukus;
4. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, užberkite druskos, pipirų, papuoškite žalumynais ir mėgaukitės!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis