Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Paprikos 2 vnt. 1 raudona, 1 - geltona arba oranžinė
- Česnakai 1 skiltelės
- Kedrinės pinijos 1 valg. š.
- Bazilikai 2 arbat. š. smulkintų lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sūris 100 g gorgonzolos
- Batonas 1 vnt. prancūziškas arba čiabata duona
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, vieną pusę aptepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite riekeles į orkaitę (aliejuota puse į viršų) ir kepkite, kol lengvai apskrus. Išimkite riekeles, įtrinkite česnaku ir uždėkite troškintų paprikų.
3. Dėkite po kelis gabalėlius gorgonzolos. Viską sudėkite į orkaitę ir paskrudinkite dar 2 minutes. Prieš tiekdami apibarstykite kepintomis kedrinėmis pinijomis bei smulkintais bazilikais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų