Ingredientai
- Paukštiena 300 g kepenėlių
- Daržovių sultinys 2 st.
- Vynas 60 ml maderos
- Želatina 8 g
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuotos pusės apelsino žievelės ir sultys
- Laurų lapai 2 vnt.
- Apelsinų likeris 2 valg. š.
- Grietinėlė 300 ml po 150 ml neriebios ir riebios
- Sviestas 2 valg. š.
- Čiobreliai 5 g kelios šviežių šakelės
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį pipirų žirnelių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, sudėkite į plokščią indą, užpilkite madera, apibarstykite kapotais čiobreliais, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, viską gerai išmaišykite ir bent 2 val. marinuokite.
2. Tada gerai nusausinkite ir iškepkite karštuose riebaluose.
3. Sultinį supilkite į puodelį, sumeskite pipirų žirnelius ir laurų lapelius, supilkite likerį, nuvirinkite iki pusės, supilkite pusę grietinėlės, užkaitinkite, sultinį perkoškite per kiaurasamtį.
4. Želatiną išbrinkinkite karštame sultinyje, tada sukrėskite kepenėles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą riebią grietinėlę.
5. Paruoštus putėsius krėskite į plokščią indą ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
6. Tiekite ant sausoje keptuvėje skrudintų tamsios itališkos duonos riekelių su pomidoro skiltele ir bazilikų lapeliu.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo ir šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų