Ingredientai
- Duona 4 vnt. 4 riekelės mėgstamos itališkos duonos
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Žuvis 1 vnt. vidutinio dydžio karštai rūkyta skumbrė
- Krienai 1 arbat. š.
- Grietinė 2 valg. š.
- Majonezas 1 valg. š.
- Austrių padažas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Granatas 40 g saujelė lukštentų granato sėklų - papuošimui
- Raudonasis svogūnas 40 g pusė svogūno - papuošimui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys.
2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus, austrių padažą, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, pilkite citrinos sulčių.
3. Duonos riekeles apšlakstykite aliejumi ir iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje.
4. Dar karštas įtrinkite per pusę perpjautomis česnako skiltelėmis.
5. Paruoštą užtepėlę tepkite ant dar šiltų duonos riekelių.
6. Ant viršaus berkite granato sėklyčių ir dėkite po plonytį raudonojo svogūno griežinėlį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų