Ingredientai
- Smidrai 12 vnt.
- Fetos sūris 150 g
- Duona 4 riekės čiabatos duonelės
- Džiovinti pomidorai 4 vnt. aliejuje
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. tyro
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. šlakelis šviežiai spaustų sulčių
Kaip gaminti
- Smidrus nuplaukite, nusausinkite, kotelius kiek patrumpinkite ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vartydami apkepkite iš visų pusių (apie 5 min.). Iškeptus pagardinkite pipirais ir pasūdykite.
- Čiabatą apšlaksykite iš abiejų pusių aliejumi ir kepkite orkaitėje ant grotelių, kol gražiai apskrus. Dar neatvėsusias riekeles įtrinkite česnaku.
- Džiovintus pomidorus susmulkinkite ir sutrinkite drauge su fetos sūriu iki vientisos masės.
- Ant šiltų čiabatos riekelių tepkite sūrio, ant viršaus dėkite šparagus. Apšlakstykite šlakeliu citrinų sulčių ir iškart skanaukite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita