Ingredientai
- Faršas 500 g jautienos
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 1 skiltelės
- Bulvės 7 vnt.
- Pomidorai 400 g skardinė luptų savo sultyse
- Morkos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis taip pat 1 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Petražolės 1 sauja kapotos
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Miltai 2 valg. š. padažui
- Pienas 200 ml padažui
- Kiaušiniai 2 vnt. padažui
- Sūris 4 valg. š. fermentinis tarkuotas, padažui
Kaip gaminti
1. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai pageltonuos, sudėkite jautienos faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio.
2. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, sukapotas petražoles, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jeigu mėgstate aštriau, galite įberti nedidelį žiupsnelį aitriųjų arba Kajeno paprikų. Viską gerai sumaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Nuolat maišydami, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol bulvės bus minkštos. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
3. Paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite miltų ir gerai sumaišykite. Įpilkite pieno. Kai masė sutirštės, nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį ir įberkite po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
4. Faršą su smulkintu svogūnu ir česnaku sukrėskite į specialų orkaitei skirtą kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu. Pašaukite patiekalą į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę 20 minučių. Baigus kepti, apie 10–15 min. leiskite sluoksniuočiui truputį „pailsėti“ šiltoje orkaitėje.
Šaltinis: 15min.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita