Ingredientai
- Bulvės 1 kg geriau tų rūšių, kurios virdamos ne taip subyra
- Porai 2 vnt.
- Sviestas 30 g
- Šoninė 150 g karštai rūkytos
- Grietinėlė 50 ml
- Vanduo 250 ml
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite storais 1–1,5 cm griežinėliais. Nupjaukite porų žaliuosius galus ir šaknies galiuką ir taip pat supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir sumeskite šoninės gabalėlius, pakepkite minutę, kol pakvips, o tuomet suberkite porus. Pakepinkite dar minutę, o tuomet suberkite bulves ir užpilkite 250 ml vandens – nemaišykite!
3. Įberkite druskos, pipirų ir troškinkite ant vidutinio karščio ugnies 15 min. Stebėkite, kad ant dugno visada būtų šiek tiek vandens ir troškinys nepradėtų svilti.
4. Beveik paruošus patiekalą supilkite grietinėlę, patroškinkite dar minutę, o tuomet puodą uždenkite ir leiskite 5 min. pastovėti. Valgykite, kol dar karšta.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų