Ingredientai
- Bulvės 12 vnt.
- Kalendros 1 sauja šviežios
- Jogurtas 1 st.
- Vanduo 1 st.
- Ciberžolė 0,25 arbat. š.
- Aitrioji paprika 0,5 arbat. š.
- Kuminai 1,5 arbat. š. 0,5 šaukštelio malto ir 1 šaukštelis sėklų
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Čili pipiras 1 g jei mėgstate aštriau, dėkite 2
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje ir nusunkite.
2. Kalendrą ir aitriuosius čili pipirus smulkiai supjaustykite.
3. Dubenyje sumaišykite jogurtą, vandenį, maltą ciberžolę, čili, kuminą, cukrų ir druską.
4. Puode įkaitinkite aliejų ir minutę maišydami pakepinkite kumino sėklas.
5. Sumažinkite karštį ir supilkite jogurto mišinį. Maišydami pašildykite apie 3 minutes iki vidutinio karščio.
6. Sudėkite kalendrą, aitriąją papriką ir virtas bulves.
7. Sumaišykite ir pakaitinkite 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
8. Patiekti šiltą.
Jei nemėgstate aštriai – sumažinkite arba nedėkite aitriųjų čili pipirų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų